Депутати, министри и много граждани участваха в шествието за 140 години от Търновската конституция


Сподели:
16 Април 2019, Вторник

Колоната водеха децата от Неделното училище към храма "Св. Никола", представители на Националната гвардейска рота и духовия оркестър към НВУ "Васил Левски"


Народни представители, членове на Министерския съвет и много граждани участваха в тържественото шествие, посветено на 140 години от приемането на Търновската конституция.

Шествието, водено от децата от Неделното училище към храма "Св. Никола", от представители на Националната гвардейска рота и духовия оркестър към НВУ "Васил Левски", тръгна от площада пред Музей ”Възраждане и Учредително събрание”, където на 16 април 1879 година първите законотворци са подписали Търновската конституция и където днес се състоя тържественото заседание на 44-ото Народно събрание.

Пред паметника „Майка България” с военен ритуал представители на институциите поднесоха цветя в знак на почит към предците. На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, представители на парламентарните групи, кметът на Велико Търново Даниел Панов, министри, членове на Висшия адвокатски съвет, на Конституционния съд, на прокуратурата, общественици. Тържественият ден продължи със спектакъла „Искри” в изпълнение на Националната гвардейска част. В празничната програма се включиха и изпълнителите от ДЮФА „Българче”.

С тържествена заря-проверка в 20.30 часа на площад „Цар Асен” пред крепостта „Царевец” ще продължи отбелязването на бележитата годишнина. Празничният ден ще завърши със светлинното шоу „Звук и светлина”.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код