Американски миноносец акостира във Варна


Сподели:
17 Април 2019, Сряда

Екипажът е 300 души, корабът е с дължина 154 метра


Разрушителят “Рос” e сред бойните кораба от състава на Военноморските сили на САЩ, които носят ракети “Томахоук” на борда си. Корабът многократно е посещавал акваторията на Черно море

Американският боен кораб “Рос” е на неофициално посещение във Варна. Целта на визитата е подобряване на сътрудничеството и оперативната съвместимост със съюзниците от НАТО. Ескадреният миноносец е участвал в редица операции в международни води.

Разрушителят “Рос” e сред бойните кораба от състава на Военноморските сили на САЩ, които носят ракети “Томахоук” на борда си. Корабът многократно е посещавал акваторията на Черно море.
Откакто съм на борда на кораба “Рос”, при навлизането ни в Черно море, не сме имали провокации, казва Капитан II ранг Дейвид Коулс, командир на миноносеца.

Екипажът е 300 души. Корабът е с дължина 154 метра и може да се отбранява при атаки по вода, под вода и по суша.

Според младши лейтенант Дрейк Дейвис миноносецът има и големи способности за ракетна самоотбрана при атака от други бойни машини.

Командирът на американския военен кораб капитан II ранг Дейвид Коулс се е срещнал с командира на българските ВМС контраадмирал Митко Петев. Програмата му във Варна включва посещение на музеи в града. Предвидени са и две футболни срещи между отбор от екипажа на кораба и от Военноморското училище.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код