Българин ли е купил имот за $34 млн. в Бевърли хилс


Сподели:
23 Април 2019, Вторник
Огромно имение в Бевърли хилс е било продадено завчера за 34 640 000 долара, което е най-голямата сделка за годината с жилищен имот в града, съобщи "Варайъти"

Кой е Христо Йорданов Христов?

Христо Йорданов Христов, оръжеен търговец от България, е свързан със закупуването на имение за 34 600 000 долара в Бевърли Хилс. Имотът е бил продаден преди два дни и е най-голямата сделка за годината с жилищен имот в града, съобщи сп. "Варайъти".

Самоличността на купувача, както обикновено, е замаскирана и все още не е официално потвърдена. Но според „Варайъти“ има някои следи - първо, изглежда очевидно, че купувачът е чужденец; второ имението е придобито от юридическо лице, свързано с Христо Йорданов Христов; трето, това или един изтъкнат търговец на оръжие от България, или негов съименник.

Бърза проверка показва, че вероятно става дума за мажоритарния собственик на фирмата „Сейдж Консултантс“. В последните години фирмата на Христов се свързва с взривовете край Петолъчката и с приватизацията на ВМЗ-Сопот. Имотният българин също е печелил десетки обществени поръчки, свързани с доставка на техника за армията.

"Варайъти" описва историята на имота с площ 9 акра (3,64 декара). Сградата с 1325 кв. метра застроена площ и седем спални е завършена през 2014 г. при собственици бивш израелски военен и съдружници. Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, "така че Христов - или който действително е купил този колос - е сключил добра сделка, но разбира се това зависи от гледната точка", заключава "Варайъти".

Припомняме, че: 

Български бизнесмен купи един от най-скъпите домове във Виена. Врата до врата с него ще живеят петролни шейхове, шефове от “Газпром”, германски и австрийски предприемачи

Това съобщава в. “Виртшафтсблат”. По информация на “24 часа” собственикът на строителна фирма Христо Йорданов Христов е сред малцината щастливци, закупили луксозните жилища още преди месеци.

“Пале Принсипе” се намира на един хвърлей от катедралата “Свети Стефан”, на “Хоен Маркт” 12. Толкова високи цени за жилища, каквито са цените в този дом, Австрия досега не е виждала. Цената на квадратен метър е 25 000 евро Жилищата са между 90 и 500 кв. м. Христов се занимава предимно с оръжеен бизнес.

Източник: clubz.bg

В категории: Анализи, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код