Арнаудова: "С европари са купувани яхти, джипове, АТВ-та и катамарани"


Сподели:
24 Април 2019, Сряда
Има съмнения, че част от имотите на Александър Манолев са регистрирани на подставено лице, коментира говорителят на главния прокурор

С пари по европроекти са построени 746 къщи за гости на стойност 202 млн. лв., каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Част от обектите са в защитени зони по морето. Установено е обаче, че с европари са купени яхти, джипове, АТВ-та и два катамарана.

За АТВ-тата собствениците са обяснили, че ще ги ползват до труднодостъпни райони, за да правят разкопки. А за катамараните - че ще водят туристи на разходки по Дунав и в морето.
Прокуратурата има съмнения, че част от къщите за гости не функционират като такива. Други пък вероятно с фалшиви документи са отчитали, че са приемали гости. До момента в прокуратурата няма нито един сигнал за нередност с тези процедури.

По повод имота, за който се твърди, че е на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, Арнаудова уточни, че проверката вече е по същество и се проверява кои гости са били в тези къщи. Прокуратурата смята, че младата Ана Димитрова, не чието име се водят няколко обекта, е подставено лице. Тя вече е разпитана, а междувременно в общината в Сандански някой е оставил ключ за къщата на Манолев и бележка с призив да не се разбиват врати.

Източник: economic.bg

В категории: Анализи,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код