Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя


Сподели:
25 Април 2019, Четвъртък
Десетки миряни се събраха на светата литургия, за да се пречистят

По-късно в 18.00 часа Негово светейшество ще вземе участие и в Последованието на 12-те евангелия в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“

На Велики четвъртък Негово Светейшество патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“

Десетки миряни се събраха на светата литургия за да се пречистят. „На Велики Четвъртък е спомена за Тайната вечеря на Господ Иисус Христос. Там беше този, който отдаде себе си за нашите прегрешения и ни направи чеда Божии. Благодаря ви, че се трудите през тези дни да влезем всички в радостта на нашия спасител. За много години. Бог да ви помага на всички, които празнуват днешния ден. Светла радост“, каза Негово Светейшество патриарх Неофит.

Чистият четвъртък или Велики четвъртък е най-важният ден от Страстната седмица. Това е денят, в който Иисус Христос се е събрал със своите ученици и на Тайната вечеря е установил извършването на най-голямото църковно тайнство – Евхаристията, която е основа на църковния и литургичен живот.

По-късно в 18.00 часа патриарх Неофит ще вземе участие и в Последованието на 12-те евангелия в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код