Влезе в сила увеличението на митата върху вноса на китайски стоки за 200 милиарда долара.


Сподели:
10 Май 2019, Петък
Митата на САЩ срещу Китай удрят Apple I Nike

Поредната стъпка на администрацията на президента Доналд Тръмп доведе до опасения за разрастване на конфликта и сериозен негативен ефект върху глобалната икономика.

Какви стоки обаче и кои марки може да се окажат "жертви" на това решение? 

Според CNN Business новите мита на САЩ ще засегнат емблематични американски брандове като iPhone и Nike.

Увеличението на ставките от 10 на 25% ще засегне различни групи продукти - от потребителска електроника, през играчки, до обувки.

Според анализатори тъй като голяма част от експорта от Китай е засегнат от митата, е възможно с влизането в сила на промените, в списъка да влязат почти всички продукти, които се внасят в САЩ.

"Това може да засегне 100% от играчките и спортните стоки, внасяни от Китай в САЩ, както и 93% от обувките и 91% от текстилните стоки", посочва анализ на експертите от Peterson Institute for International Economics.

Фил Леви от Chicago Council on Global Affairs пък обяснява, че тези групи стоки досега не са били включени, защото по-високите тарифи върху тях щели да се усетят сериозно от американските потребители.

"Списъкът с електроника е дълъг и вероятно ще бъдат засегнати смартфони, компютри, телевизори, дронове и други джаджи", посочва Сейдж Чандлър, който е вицепрезидент в Consumer Technology Association/
Източник: news.bg

В категории: Новините, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код