Интернет платформа ни улеснява как да гласуваме на евроизборите


Сподели:
17 Май 2019, Петък
Ако не знаете или не сте решили за кого да гласувате, платформата "време за избор", ще ви помогне да направите информиран избор. Платформата е онлайн приложение, което позволява на гласоподавателите да сравнят възгледите си по различните политики с позициите на основните политически партии или коалиции.

Тази платформа не е предназначена да казва на гражданите как би трябвало да гласуват, а само да им покаже къде е тяхното място в политическия спектър по различни въпроси на политиките спрямо основните партии.

Програмният директор на Фондация Европейски институт Борислав Мавров, разказа пред Канал 3 малко повече за платформата.

"Платформата дава възможност на избирателя да се позиционира на политическата карта, по нейната хоризонтала ляво-дясно, и по нейната вертикала про-европейски-анти-европейски. На тази диаграма той вижда най-добре къде седи самия той, и колко по скала о до 100 политическите партии са близо до неговите разбирания.", обясни Мавров.

"Има засилващ се интерес към платформата. Тази платформа се прилага в Германия, Испания, Великобритания и има общи въпроси на които отговарят всички избиратели. Има и въпроси които отразяват нашата политическа действителност. В рамките на 5-6мин. отговаряйки на 25 въпроса, избирателят получава своите резултати.", добави Мавров.


В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код