Конкурсът "Обичам те море" с голям успех


Сподели:
20 Май 2019, Понеделник
Деца и младежи от различни краища на страната представиха морето в литература, музика и рисунки. Сто и три от тях си тръгнаха с награди.

В конкурса участваха246 деца и младежи до 16 години от различни селища на цялата страна. В раздел „Литература“ се включиха 55 участника  от Варна,  ВиликоТърново, Дряново,  Карнобат,.

Журито определи 21 награди. Най-голям интерес беше проявен към раздел рисунка, в който партньор на читалището е Сдружение за творческа дейност и интеграция „Арт Визия“. Представиха се  158  участника от Варна, Бургас, Плевен, Пещера , Попово, с.Мечка, Област Русе,  к.к „Слънчев бряг“. 

Най-малкият награден участник е 3 годишната Изел Хаджиева  от Варна. Журито в този раздел  присъди  60 награди. В раздел „Музика“, за изпълнение на песен на морска тематика, който се провежда под формата на „Радиоконкурс“, в партньорство с БНР Програма „Хоризонт“ и Радио Варна се представиха 33 участинка. от Варна, София, Търговища, Добрич. Журито в този раздел определи 22 награди.

Официалната церемония за връчването на наградите на 19 май т.г.  в Аулата на Икономическия университет  бе предшествана от откриването на изложба във фоайето с отличените творби в надпреварата за изобразително изкуство и от концерт на лауреатите от радиоконкурса.

Проектът се реализира с финасовата подкрепа на Община Варна, чрез фонд „Култура“

Организатор на проявата е Народно читалище „Васил Левски 1945“

Пълна информация за наградените участници можете да получите на www.morefest.com
Добринка Добрева

Автор: Добринка Добрева
Източник: vlastta.com

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код