Застрахователят очаква съдебно решение за катастрофата край Своге


Сподели:
22 Май 2019, Сряда
Не сме изплатили обезщетение." Това заяви Стоян Проданов, представител на застрахователя по повод изплащането на обезщетенията на близките на загиналите в катастрофата край Своге. Той подчерта, че човешкият живот няма цена

Дружеството обжалва разпореденото обезщетение. По думите на Проданов 10 лева са преведени, за да не подлежат на санкция, докато тече обжалването.

Според КФН обаче 10 лева превод е абсолютно незаконно. Проданов е на мнение, че загиналите край Своге не са ползвали обществен превоз. Друг аргумент е, че има нарушение на транспортната фирма.

"Имаме принципна позиция, ако имаме съответните документи, ще изплатим обезщетение", подчерта той.

По думите му са подложени на шантаж и натиск от страна на асоциацията на пострадалите при катастрофи.

"Не се опитваме да заобиколим закона, не можем да сложим цена на човешкия живот", обясни той.

Роднините изтъкнаха, че застрахователят обижда пострадалите.

По думите на Пламен Златанов, загубил близък, тези 10 лв. са шокиращи.

Ради Манолова е категорична, че застрахователят се гаври с близките. Обвинил ги, че шантажират застрахователното дружество. От КФН заявяват, че трябва да получат 50 000 лева.

Припомняме, че вчера, 21 май, семействата на загиналите при инцидента изпратиха отворено писмо до премиера Борисов, омбудсмана Манолова и председателя на КФН Бойко Атанасов. В него те обясняват, че застрахователната компания "Бул Инс" АД е изпратила на някои от близките на загиналите сумата от 10 лева вместо полагащите се по закон минимум 50 000 лева. Писмото може да прочетете тук.

В тази връзка малко по-късно от КФН заявиха, че минималната сума за изплащане по застраховката според Кодекса за застраховането е 50 000 лв. за всеки пътник.

Изплащането на сумата от 10 лв. обезщетение за пътник в катастрофиралото превозно средство е противозаконно, защото законът изрично е предвидил минимална сума от 50 000 лв. за всеки пътник, информират от КФН.

Източник: news.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код