Корнелия Нинова: "Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши"


Сподели:
22 Май 2019, Сряда

Борисов се притеснява от загуба и предварително говори за някакви сценарии


Постъпват сигнали от страната за ползване на МВР за всяване на страх, за проверки на обекти“, съобщи Нинова Вече имаме информация за натиск и използване на районни управление на МВР, бе категорична лидерът на БСП

За мен Европа е възможност за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази възможност ще стане реалност. Най-големият ми порок са цигарите, а любимият ми действащ политик е Стефан Данаилов.
Гордея се със сина си. Благодарение на огромните усилия, които положи, той е един от водещите в математиката в света. Срамувам се от това, че сме най-бедни. За последно почивах в Мизия по Великден и в Гърция миналото лято. Плаках много, когато баща ѝ е починал.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на блиц въпросите на водещите Аделина Радева и Виктор Николаев

По думите ѝ, минималната работна заплата у нас в момента трябва да е 660 лв.

Корнелия Нинова сподели също, че живее със съпруга си и с много цветя, а семейният им бюджет е от 2000 – 2500 лв. на месец.

Председателят на БСП разкри още, че симпатизира на "Път на младите" като обща листа и амбицията им да се борят сами в политиката.

По темата за Костинброд , Нинова заяви, че нито се чувстват в БСП виновни, нито се чувстват посочени. „Просто премиерът се притеснява от загуба“, каза тя. „Имаме сигнали за страх, за натиск от службите на МВР. Държим на абсолютно демократични и прозрачни избори, но вече постъпват сигнали от страната за ползване на МВР за всяване на страх, за проверки на обекти“, съобщи Нинова и информирам, че днес подобни сигнали ще бъдат оповестени.

Борисов се притеснява от загуба и предварително говори за някакви сценарий, каза Нинова по повод на думите на премиера Борисов за "Костинброд 2".

По отношение на заявката на кабинета, че дори и ГЕРБ да загубят изборите правителството ще изкара целия си мандат, Нинова коментира: „Това е показателно за разликата между европейския морален стандарт и герберския, както аз го нарекох. Сравнявам с Австрия. /…/ Не изглежда морален акт, когато министър подава оставка за трагедията в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е морален акт, а прикриване на следите, особено на фона на днешната информация. Това е цинизъм”, каза тя и обяви, че не отговаря за предишни решения на БСП, визирайки сравнението на вицепремиера Красимир Каракачанов между оставките в правителството на Себастиан Курц в Австрия и правителството на Сергей Станишев.

Корнелия Нинова заяви, че всички в БСП ще носят отговорност при загуба на европейските избори. „Всички ще носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател”, каза тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията.

„Победата на тези избори е много по-голяма като цел за промяна не само в Европа, но и в България, така че във вътрешнопартиен план няма никакво значение”, заяви още Нинова.

Нямам блок в Зимбавве, купувала съм си акции в "Техноимпекс", заедно с още 30 души и когато влязох в политиката, ги продадох, каза Нинова, отговоряйки на атаки на опонентите си. Това с блока в Зимбабве се превърна във виц в социалните мрежи и то си е виц, посочи Нинова. И продължи, че е голям привърженик на правовата държава.

Сделката с "Техноимпекс" е обърната с хастара навън, каза Нинова. И показа решение на съда на първа инстанция в своя полза. Добави, че чака Борисов да й плати съдебните разноски.

Хората не се интересуват от това, продължи Нинова. И посочи, че гражданите питат защо нямат болница, в която да се лекуват, защо пенсията им е малка.

Вчера г-жа Иурова, еврокомисар по правосъдие, за пореден път опроверга г-н Борисов, като каза, че няма да бъде свален мониторинга от България, каза още Нинова. Посочи и, че няма да се случи и обещанието на Юнкер да бъдем приети в Шенгенското пространство.

Не вярвам на КОНПИ, вече месец и половина тази комисия не казва Цветанов дали е в конфликт на интереси. Ние предложихме друг закон за КОНПИ, но той беше отхвърлен. Вярвам на г-жа Кьовеши, заяви Нинова.

Съветвам г-н Цацаров да не говори от името на президента, каза още Нинова по повод искането за съдебен контрол върху актовете на прокуратурата.

Чувствам Радев като човек, с когото имаме еднакви идеи и ценности в политиката, еднакви са ни принципите за борба с корупцията, посочи тя.

Аз поканих Иво Христов в евролистата, каза още лидерът на БСП.

Източник: epicenter.bg

В категории: Европа, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код