"Вилата струваше 75 000 евро". Цацаров обаче я купил за 30 000


Сподели:
22 Май 2019, Сряда
И главният прокурор Сотир Цацаров се е сдобил с нов недвижим имот на цена много по-ниска от пазарните в региона. Става дума за вила в летовното селище “Св. Константин” в Родопите над град Пещера. Главният прокурор и неговата съпруга са купили къщата за 30 000 евро

Веднага след публикуването на новината бившият председтел на адвокатската колегия в Пловдив, Стефан Левашки, обясни пред Свободна Европа, че имотът се е продавал за 75 000 евро. Причината да е наясно с цената е, че той и съпругата му са се интересували конкретно от вилата, купена от семейство Цацарови.

"Струваше 75 000 евро"

Левашки, който е израснал в местността, има къща в съседство. “Една вечер, докато разхождахме кучето, видяхме, че и тази се продва и проявихме интерес”, обяснява той. “Имаше обява на прозореца на втория етаж “Продава се” и посочен телефон”. “Обадихме се веднага, но преценихме, че не можем да си позволим имота, тъй като цената, която продавачът ни каза, бе 75 000 евро”, допълни адвокатът.

“Отвън къщата беше напълно завършена, а вътре на шпакловка”, даде още детайли юристът. По думите му в района е тихо, а наоколо има още няколко подобни еднотипни вили.

Левашки каза още, че в началото на годината се е разчуло, че главният прокурор се е сдобил с имота, но до момнета не е забелязван там. Единственото, което се е променило след като обвинител номер едно е придобил къщата, е, че цялата е опасана с камери, а край нея са засадени кипариси като жива ограда.

Сделката и офертата:

На 26.11.2018 г. Сотир и Меглена Цацарови са придобили в "Св. Константин" еднофамилна вилна сграда с площ по документи 75.000 кв. м. срещу 58 674,9 лв. или еквивалента на 30 000 евро. Разгънатата застроена площ е 139.75 кв.м. Така вилата, която е ново строителство, излиза на Цацарови по 214 евро на кв.м. Посочената в нотариалния акт данъчна оценка е 22 785,80 лв.

Проверка в сайтовете за обяви открива оферта за недвижим имот със същите параметри като вилата на Цацаров, в същата местност. Цената е 70 000 евро.

Източник: svobodnaevropa.bg

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код