Най-хубавите кътчета от южното Черноморие - Заграбени с измама.


Сподели:
23 Май 2019, Четвъртък
Едни от най-прекрасните кътчета в България по крайбрежието на юг от Царево са били придобити като собственост с престъпни действия, разкрива разследване 

Земите се намират предимно на територията на ПП “Странджа” – крайбрежните зони на Варвара, Ахтопол, Синеморец, Резово и се притежават от лица и фирми, свързани пряко или косвено с депутата от ДПС Йордан Цонев и Министъра на инвестиционното проектиране /в сянка/ – прословутия арх. Калин Тихолова. Някои от парцелите се притежват лично от тях, или техни близки роднини. Престъпленията за обсебване на тези прекрасни земи, в двойно защитена територия, са ставали преди около 10 г., поради което са изтекли давностните срокове за обвинителни актове и присъди, твърдят от българската прокуратура.

Разкритата от схемата обаче недвусмислено дава обяснения за генезиса на дългогодишните опити на корумпираната властова върхушка, свързана с ДПС и БСП да извади крайбрежните земи на парк Странджа от защитен статут, или да закрие целия парк. Това обяснява и ОУП-а на община Царево, който е изработен от работен екип, ръководен неизменно от същия Калин Тихолов.

Скандалният ОУП беше обжалван в съд от неправителствени организации, като вреден за природата и статута на природния парк. След дълги години на дела, магистратите и сегашното правителство постигнаха съгласие да узаконят ОУП-а на Тихолов без никакви корекции. Според данните, с които разполагаме, могат да се направят зловещите изводи, че този ОУП за застрояване на последната незасегната брегова извица на България, е направен за “частна полза” на самия Тихолов, Цонев и обръчите от лица и фирми, свързани с тях, след като те вече са сложили ръка на собствеността върху крайбрежието.

Източник: bivol.bg

В категории: Анализи,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код