Тръмп: "Американските компании да напуснат Мексико"


Сподели:
03 Юни 2019, Понеделник
Американските компании ще напуснат Мексико и ще се върнат в Съединените щати, ако мексиканските власти не сложат край на незаконната миграция към Съединените щати.

Това послание отправи в "Туитър" американският лидер Доналд Тръмп.

"Мексико изпраща голяма делегация да говори за [миграционната криза на границата между САЩ и Мексико]. Проблемът е, че те говорят от 25 години. Ние искаме действия, а не разговори", написа Тръмп.

"Mexico is sending a big delegation to talk about the Border. Problem is, they’ve been “talking” for 25 years. We want action, not talk. They could solve the Border Crisis in one day if they so desired. Otherwise, our companies and jobs are coming back to the USA!"

Според него Мексико "при желание" се нуждае само от един ден, за да разреши миграционната криза на границата на двете страни.

В четвъртък Тръмп обяви въвеждането на мита в размер на 5% за стоки от Мексико във връзка с миграционната криза на границата на двете страни. В петък той каза, че подобен ход ще предотврати не само незаконната миграция, но и контрабандата на наркотици от страна от Латинска Америка. Мексиканският външен министър Марсело Ебрард заяви в тази връзка, че страната му не носи отговорност за потока от мигранти от Централна Америка и други страни, както и за увеличаването на употребата на наркотици в Съединените щати.

Преговорите, насочени към разрешаване на ситуацията със задълженията, ще започнат във Вашингтон на 5 юни. През 2018 г. САЩ са закупили стоки в размер на 346,6 млрд. долара от южния си съсед.

Според Министерството на вътрешните работи на Мексико, тази година страната е изправена пред значително увеличение на броя на мигрантите, които искат да влязат в САЩ от страните от Централна Америка, Карибите и други региони. Според оценките на отдела, става дума за 300 хиляди души само за първото тримесечие.

Източник: news.bg

В категории: Бизнесът, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код