БСП и ГЕРБ си спретнаха лют скандал в тв ефира заради субсидиите


Сподели:
07 Юни 2019, Петък
Става въпрос, че получихте звучен шамар от Брюксел и боли, заяде се Александър Симов.

„Популизъм е да искаш да сменяш системата, а после да изчезваш от парламента и да не гласуваш, обърна се Манев към Александър Симов от БСП. Смяна на системата не е разрушаване на една къща до основи, контрира Симов.

Депутати от БСП и ГЕРБ си спретнаха скандал в ефира, заради предложението на премиера Бойко Борисов партийната субсидия да бъде намалена от 11 лева на 1 лев на глас.

Като популизъм определи Маноил от ГЕРБ в ефир, че правителството води преговори за цената на газа, а да предлагаш тепърва то да го прави.

„Странно е, че някои хора не знаят, че правителството определя външната политика на страната“. Повод за думите му е препоръката на президента Румен Радев към кабинета да не се срамуват, а да започнат преговори за намаляване на цените на енергийните ресурси от Русия. Държавният глава отправи посланието си към правителството след среща с колегата си от Русия Владимир Путин.

„Популизъм е да искаш да сменяш системата, а после да изчезваш от парламента и да не гласуваш, обърна се Манев към Александър Симов от БСП. Смяна на системата не е разрушаване на една къща до основи, контрира Симов.

„Симов е най-неподходящият човек, който да защитава тази теза около субсидията, тъй като който получава заплата от субсидията на партията като журналист“, контрира го Манев.

„Шизофренията на БСП е в най-висока степен, досега БСП говориха за смяна на системата, а сега г-н Симов, първи взривател и разрушител, идва тук да защитава системата“, отсече Симов.

„Пред България колкото и да пищите в това студио, вие получихте огромен шамар и ви боли много“, заяде се Симов. „Лесно е да кажеш, че разрушаваш системата с 1 лев субсидия, защото имаш на разположение целия държавен бюджет“, смята депутатът от БСП. „Тези хора, които създадоха тази система сега искат да я разрушават“, учуди се той.

„Това е резултат от целенасочената политика на една партия, която иска да тръгне всичко наново. Системата се защитава от БСП“, каза Манев, който упрекна опонента си, че се противопоставят на желанието на целия народ за намаляване на субсидията.

„Никаква система няма да защитавам. Става въпрос, че получихте звучен шамар от Брюксел и боли“, заяде се Симов.

„Ние инициирахме един референдум, в който имаше въпрос за премахване на субсидията, подкрепихме предложение за намаляване на субсидията. Ние действаме последователно по тази тема. Ще подкрепим това предложено намаляване“, коментира и третия гост в студиото Пламен Христов Мановот Воля.

„Важното е, че към момента имаме следния факт - внесено решение на МС в НС. Последващите действия аса ясни - кой защитава статуквото и невръщането на пари. Веднага след референдума внесохме предложение за субсидия от един лев, но не бяхме подкрепени. Въпросът сега е кой се заиграва с популизма“, обърна се Манев към Симов.


Симов добави, че ще вземат решение в събота. „Много е лесно да обявиш, че разрушаваш системата, когато управляваш и ползваш бюджета. Другите партии разчитат на тези субсидии“, подчерта червеният депутат. Той смята, че това е театрален опит да се хвърли политическа пиратка от страна на ГЕРБ призова на всичко това да се гледа като на анекдот.

В разгорещения спор Пламен Христов от партия „Воля“ едва успя да вземе думата. „Ние нямаме натрупани средства от предишни мандати на управление“, подчерта той.   „Аз не смятам, че трябва да се притесняваме, че няма субсидия. Явно е възможно“, коментира Христов.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код