Румен Гечев: "Предложението на Борисов за 1 лев субсидия - Кризисен ПР"


Сподели:
07 Юни 2019, Петък
Изводът от доклада е, че правителството не се справя с корупцията, подчерта депутатът от БСП

Трите цели, които правителството на ГЕРБ си беше поставило - да отпадне мониторингът, влизането в Шенген, влизането в еврозоната, няма да се случат в близко бъдеще, категоричен е той

Кризисният ПР, който премиерът провежда от вчера, не е заради размера на субсидиите. Прави го заради съсипващия и опустошителен за управлението на ГЕРБ доклад на Европейската комисия, който беше публикуван преди два дни. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев 

Той обяви, че в доклада пише, че българските органи ще трябва да покажат "конкретни и трайни резултати, демонстрирани чрез окончателни решения по дела за корупция по високите етажи на властта".

Гечев посочи, че изводът от това е, че правителството не се справя с корупцията. Народният представител коментира още, че освен това Валдис Домбровскис, комисарят който отговаря за еврозоната, казва, че проблемът с прането на пари не е решен, поради което възниква риск за банковата система на Европа, ако в страни като България, той не се реши.

"Второто послание от доклада на ЕК е - "еврозоната през крив макарон". С това трите цели, които правителството на ГЕРБ си беше поставило - да отпадне мониторингът, влизането в Шенген, влизането в еврозоната, няма да се случат в близко бъдеще", каза още той.

Гечев коментира още, че заради всичко това, вчера Борисов е отишъл в парламента, подхвърлил идеята за субсидия от 1 лв. и в 9.30 часа, в нарушение на правилника на парламента, Менда Стоянова е свикала заседание на бюджетната комисия.

"Заседание може да има, само ако 24 часа по-рано има дневен ред и са изпратени материалите за него. Няма никакви разчети за това десетократно намаление на субсидиите и никакво обществено обсъждане не е провеждано по това предложение на премиера. С него Борисов иска да постави партиите на колене", заяви Румен Гечев.
Източник: news.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код