Русия и Германия с първа сделка от години за поощряване на икономиката


Сподели:
07 Юни 2019, Петък
Правителствата на Русия и Германия подписаха инициатива за поощряване на икономическата активност - първото подобно споразумение между двете държави от години, информира ДПА.

Докато политическите отношения между двете страни за конфликта в Украйна остават обтегнати, Русия и Германия подсилиха икономическите връзки през изминалата година, включително разширяват големия газов проект "Северен поток".

"Нормално е неразрешените въпроси да са като слон в стаята", обяви германският икономически министър Петер Алтамйер след подписването на документа с руския си колега Максим Орешкин.

Документът, подписан на Петербургския международен икономически форум в Санкт Петербург, има за цел да създаде благоприятна среда за резултатни икономически дейности между двете държави.

Алтмайер, първият икономически министър на Германия, който присъства на форума от възникването на конфликта в Украйна преди пет години, отбеляза, че санкциите на ЕС срещу Русия ще останат, докато конфликтът продължава.

"Конфликтите доведоха до огромен спад на развитието на европейско-руските отношения. Искаме да засилим сътрудничеството колкото е възможно повече", обяви германският министър.

Той припомни, че наскоро "Даймлер" е открил завод до Москва.

"Има големи инвеститорски проекти на други германски компании", отбеляза Алтмайер, но не даде подробности. Той иска германските инвестиции в Русия да получат необходимите гаранции.

Източник: news.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код