Доналд Тръмп премахна месеца на гейовете в САЩ


Сподели:
10 Юни 2019, Понеделник
Празникът на еднополовите двойки бе въведен от предходния американски президент Барак Обама

Години след като предходният американски президент Барак Обама призна юни за месец на еднополовите двойки, неговият наследник Доналд Тръмп официално отрече и премахна тази традиция, съобщи американското онлайн издание Newsweek.

В последния ден на месец май, президентът Тръмп обяви пет акцента с културно съдържание, избирайки през юни да бъдат чествани Карибско-Американското наследство, Афро-Американската музика, притежанието на дом, откритите пространства и океанът.

Празникът на издигнатите в култ по времето на Барак Хюсеин Обама ЛГБТ хора обаче не фигурира в изготвения от Тръмп календар.

Вследствие на това голяма част от адвокатите на ЛГБТ обществото, както и бивши членове на администрацията на президента Обама се обявиха в социалните мрежи против решението на настоящия американски държавен глава и отправиха сериозни критики към липсата на признание от страна на Доналд Тръмп.

В българския контекст въпросът е дали американският посланик в София ще последва примера на президента на своята страна и зададените от неговата администрация приоритети, или ще продължи да изпълнява очакванията на ЛГБТ обществото

Източник: m.legalworld.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код