Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за посланик в България


Сподели:
19 Юни 2019, Сряда
Американският президент Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за извънреден и пълномощен посланик в Република България.

В момента тя е заместник-началник на мисията на посолството на САЩ в Лисабон, Португалия.

Преди това е била съветник в посолството на САЩ в Ню Делхи, Индия.

Във Вашингтон Мустафа е съветник в кабинета на вицепрезидента в Белия дом, заместник-директор на службата за Афганистан в Държавния департамент и началник на кабинета/специален помощник на зам.-държавния секретар по политическите въпроси. Била е също директор на Съвета за национална сигурност.

Херо Мустафа има бакалавърска степен от Университета в Джорджтаун и магистърска степен от Принстънския университет. Тя е носител на наградата „Матилда У. Синклер“ за отлични постижения в чуждите езици. Говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси.

Обявените от Белия дом поредица номинации за ключови позиции, сред които е и г-жа Мустафа, трябва да получат одобрението на Сената.

Тя ще замени на поста Н. Пр. Ерик Рубин, който пристигна в България през февруари 2017 година. За него това бе първо посланическо назначение в кариерата му.

Рубин е дипломат от кариерата. Преди да поеме поста в България, в периода 2011 - 2015 г. е бил зам. помощник-секретар в Бюрото за европейски и евразийски отношения на Държавния департамент. Преди това, между 2008 и 2011 г. е бил заместник-ръководител на посолството на САЩ в Москва.

Източник: svobodnaevropa.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код