ДПС изпраща писмо до премиера! Призовават го да реши коалиционните си проблеми


Сподели:
21 Юни 2019, Петък

От движението отчитат, че министър-председателят е припознал предложенията на ДПСПисмото е подписано от Йордан Цонев, Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Халил Летифов

ДПС изпраща писмо до премиера Бойко Борисов, с което го призовават да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование.

Това стана ясно от думите на зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти в Народното събрание.

"Ние народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Халил Летифов, които от името на ПГ на ДПС внесохме предложенията по повод финансирането на политическите партии и предложението за безплатни детски градини за децата в България и за строителство и ремонт на нови детски градини, както и предложението за освобождаване на ДДС на научната, художествената и учебната литература, написахме и отправяме писмо до министър-председателя с копие до финансовия министър Горанов", каза той.

По думите му в писмото се изразяват аргументите на ДПС да направят тези свои предложения. От движението отчитат още, че министър-председателят е припознал предложенията на ДПС.

"Бяхме учудени вчера на това, което се случи на заседанието на Бюджетната комисия, където след като се приеха измененията в закона за политическите партии, които предвиждат и прозрачно публично финансиране, изведнъж не отразен в доклада аргумент, че нашите предложения са извън обхвата на приетия на първо четене закон, те бяха отхвърлени.

В писмото си казваме, че ние отказваме да повярваме, че внесен лично от министър-председателя Закон за бюджета, грижата за българските деца може да е извън обхвата му.

Призоваваме да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование", допълни Цонев.

,,Официалните аргументи се състоят в това, че мъничкият коалиционен партньор е поискал това отлагане, защото това било в тяхната програма и не може да се правят такива предложения. Политическите идеи нямат патент'', посочи Цонев.

,,Иначе чухме и други аргументи от тях, които бяха също толкова нелепи. Като например, че парламентарните консултации между ГЕРБ и ДПС подменяли вота на избирателите. Вотът на избирателите по време на европейските избори показа друго, а именно смаляването и изчезването на мъничкия коалиционен партньор'', каза в заключение зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код