288 къщи за гости са обект на проверка


Сподели:
21 Юни 2019, Петък
Координационна група в МЗХГ ще комуникира с бранша процеса по договаряне на новата Обща селскостопанска политика, обясни министърът на земеделието
Относно проверките на къщите за гости може би сме след половината от проверките – 288 обекта са в мониторинг. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева във връзка с проверките на къщите за гости,

Министър Танева допълни, че проверките продължават до края на юни. „Ще излезе доклад, ще информираме обществеността“, допълни тя. По думите й само в 7 от 170 проверки собствениците са отказали достъп. Танева допълни, че всички медии са поканени да присъстват на проверките. „Всички са свободни да видят това, което и нашите експерти откриват като отидат на проверка на място“, допълни тя.

Във връзка с оставката на председателя на Селскостопанската академия Васил Николов, министър Танева отбеляза: „Като се върна в Министерството на земеделието ще видя оставката на Васил Николов. Информирана съм за нея. Тя е по лични причини. Няма какво да коментирам“.

Във всички селски райони на нашата страна има социален живот, има надежда, има нови млади хора, на които се осигурява работа. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която присъства на жътвената церемония на ръжта по проекта „Хляб на мира“.

„Станаха толкова много години назад във времето, в които години на различни форуми и на различно поводи се виждаме със зърнопроизводителите и си говорим, че може би по-обществено активната част от производителите сме все едни и същи и с времето промените са много малко“, допълни тя.

Министър Танева пожела напред във времето в сектора да има нови и по-млади лица, за да продължи успешното развитие на сектора. Тя поздрави производителите за обществената отговорност, която са показали с участието си в международния проект „Хляб на мира“.

„Благодарение на селските производители в земеделието. Във всички селски райони на нашата страна има социален живот, има надежда, има нови млади хора, на които се осигурява работа“, допълни още тя. Министър Танева пожела на младите хора да работят все така и заяви, че се радва за техните успехи и ефективното производство. Тя допълни, че се надява новата общоселскостопанска политика да бъде по-добра за всички производители. Министър Танева честити празника, като пожела успех на проекта.

Очаква се споразумението по многогодишната финансова рамка да стане до края на годината, каза още министърът на земеделието. Тя коментира новата селскостопанска политика (ОСП) и отбеляза, че между страните членки на Европейския съюз по отношение на обвързаната програма все още няма споразумение по ключови теми.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код