Валери Симеонов: "При отказ за намаляване на звука, заведението се затваря за 3 дни"


Сподели:
24 Юни 2019, Понеделник
Според лидерът на НФСБ в момента в България се изсипват най-ниско платежоспособните туристи

Законът е правен три години и половина, обмислен е и ще бъде прилаган добре и в случаите на циганските сватби, посочи той

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира новите промени в закона за шума по морето.

По думите му, в тъмната част на денонощието и в периода около 16:00 часа след обяд, провомощията са само в ръцете на полицията. Законът е правен три години и половина и добре е обмислен и ще бъде прилаган добре и в случаите на циганските сватби, каза Симеонов.

Политицията е тази, която ще установява наличието на озвучаване. РЗИ е службата с измервателните уреди за шум, но те работят до 17:00 часа. За да извършват нощни проверки трябваше да има специални заповеди, това вече не е нужно.

При подаден сигнал на телефона 112, полицейският патрул идва и издава писмено разпореждане за прекратяване на озвучаването. Телефон 112 е добре действаща система. Ако нарушителите откажат да изключат звука, тогава полицейският служител затваря заведението до 3 дни. Няма отлагане на мярката, тъй като подалият жалбата има право да получи тишина в деня на подаване на сигнала. При повторно нарушение заведение се затваря за 14 дена.

В момента в България се изсипват най-ниско платежоспособните туристи, допълни той.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код