Дни на китайската култура в София ще представят красотата на Изтока


Сподели:
24 Юни 2019, Понеделник
От 24 юни до 6 юли, Китайският културен център отново ще отвори врати за любителите на традиционното и съвременно китайско изкуство През 2019 г. Дните на китайската култура са посветени на традициите и забележителностите на провинция Джъдзян

Н.Пр. Дун Сяодзюн, извънреден и пълномощен посланик на КНР в България,  зам.министърът на културата г-жа Амелия Гешева и представител на ръководството на Столичната община ще открият  Дните на китайската култура в София на 24 юни /понеделник/ в 16.00 ч., в сградата на  Китайския културен център с изложбата „Красотата на Изтока”.

Изложените експонати са от Музея на една от най-красивите китайски провинции и разкриват хилядолетната история и необятната дълбочина на китайската култура, изразяваща аристократичния и изтънчен живот на юг от река. Яндзъ.Музеят на провинция Джъдзян е основан през 1929 г.и има ранг на национален музей, със застроена площ   над 40 000 кв. м.Класиран е на 15-то място в световната класация на музеите.

Малко по-късно същия ден, в Театър „Азарян” на НДК ще бъде представен спектакъл на известния танцов състав за съвременни танци от Театъра за песни и танци на провинция Джъдзян, под надслов  „Живот в душата на танца”.

По същото време, във фойаето на залата, ще бъде подредена фотоизложба на туристичеките забележителности на провинцията, известна като „Земята на рибата и ориза”. 

В рамките на Дните на китайската култура,  от 23 юни до 2 юли  ще бъдат организирани и два курса: по китайско бойно изкуство„Бадзицюен” и въвеждащ курс по китайско изобразително изкуство и калиграфия.

Източник: epicenter.bg

В категории: Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код