Шефът на строителния контрол в София подаде оставка заради терасите на Георгиев


Сподели:
26 Юни 2019, Сряда
Това стана, след като му бе поискано обяснение от кмета Фандъкова
Директорът на дирекция "Общински строителен контрол" в София - арх. Калинов, е подал оставка. Това съобщи столичния кмет Йорданка Фандъкова в официалния си "Фейсбук" профил.

"Днес поисках обяснения от директорът на дирекция "Общински строителен контрол" - арх. Калинов, за проверката за законността на два навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. "Проф. Г. Павлов" 21 в кв. "Гео Милев". Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех", пише Фандъкова.

Кметът отбелязва, че е върнала за ново разглеждане акта на район "Слатина", "които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса".

"С кмета на район "Слатина" още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация. В проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 г." допълва Фандъкова.

"Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани", заключава Фандъкова.

До оставката на Калинов се стигна, след като той узакони постройките на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. През април "Контрол по строителството" на столичния район "Слатина" установи, че има проблем с терасата с барбекю на Георгиев и издаде акт за събаряне. Той обаче беше отменен със заповед на Калинов.

Вчера Камарата на архитектите поиска не само нова проверка за терасата на шефа на КПКОНПИ, но и проверка на дирекцията, която я е узаконила.

Източник: dir.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код