Мощна градушка 1,5 метра лед в голям град в Мексико


Сподели:
01 Юли 2019, Понеделник
Тежка градушка погреба голям град в Мексико под 1,5 метра лед, оставяйки десетки шофьори в капан и нанасяйки щети на сгради, съобщават световните осведомителни агенции.

Пътищата са били напълно блокирани, след като градушка и проливен дъжд "бомбардираха" Гуадалахара, столицата на щата Халиско в западната част на Мексико.

Купчините от градушка са достигнали 1,5 м на някои места, като индустриалната зона на града е сред най-силно засегнатите райони.

Губернаторът на Халиско Енрике Алфаро Рамирес заяви, че никога преди не е виждал такава тежка "бомбардировка" от градушка в района.

"Отидох там, за да преценя ситуацията и станах свидетел на сцени, които никога не бях виждал досега: натрупване на градушка над един метър височина, а се питаме дали климатичните промени съществуват", изтъкна Рамирес.

Някои улици са се превърнали в реки от плаваща градушка, а няколко души е трябвало да бъдат спасени от покривите на колите им.

Много автомобили са претърпели щети, след като са били погребани под купчина градушка.

Властите уверяват, че няма жертви или ранени.

Служителите на службите за спешно реагиране и на местната община, с помощ от армията, са работили през нощта и сутринта, за да изчистят градските пътища.

Няколко жители заявиха, че градушката е била "безпрецедентна" за областта.

Градушката удари като нова тропическа буря, образувала се далеч край южното крайбрежие на Мексико.

От Националния център за ураганите на САЩ посочиха, че бурята може да се преобразува в ураган, макар и без заплаха за сушата.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код