Изпълнителното бюро на БСП свали доверието си от варненския лидер Борислав Гуцанов


Сподели:
15 Юли 2019, Понеделник
Временно изпълняващ длъжността председател на БСП-Варна ще е Христо Боев

Преди броени минути изпълнителното бюро на БСП, което заседава на изнесено заседание във Варна взе решение да свали доверието си от Борислав Гуцанов – градски лидер на столетницата в морската столица!Ексклузивното съобщение е на електронното издание Проватон.След четиричасово заседание на ИБ на БСП, проведено във Варна, Борислав Гуцанов най-после е изпратен на мястото си, което от години е заслужил, пише изданието.Новината бе потвърдена и от източник на Епицентър.бг.Припомняме, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е във Варна днес за изнесено съвещание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, на което ще присъстват депутатите проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов.

Нинова изслуша информация как върви подготовката за местните избори от градския председател Борислав Гуцанов, от районните председатели и от общинските в областта.

Очакваше се председателят на БСП Провадия Милена Драгнева да даде обяснение защо партията стана втора сила на преминалите избори за евровота, стратегията им за местните избори и най – трудния въпрос – кой ще е кандиата им за кмет без Филчо Филев, защото обществеността на града има нагласата, че е корумпиран и Анатоли Атанасов, защото рейтинга му е много нисък и са обречени на загуба.На евроизборите тази година БСП във Варна взе 22,41% срещу ГЕРБ - 32,45%. Като брой бюлетини разликата е съществена - 27 797 гласа за БСП срещу 40 252 за ГЕРБ. На парламентарнитте избори разликата е била по-малка - около 8%, което означава, че негативната тенденция за БСП в региона се задълбочава.По време на 49-ия Конгрес на БСП делегати от варненската организация са поставили за пореден път въпроса за снемане на доверието от Борислав Гуцанов. Този път – като делегат на най-висшия ръководен орган на партията и член на НС. Мотивите – системна явна игра против легитимното ръководство на столетната партия, подкрепата му за узаконяване на Истанбулската конвенция и явните негативи, които БСП-Варна трупа благодарение на него с години, пише Проватон.

Предложено било на негово място да влезе като делегат проф. Анелия Клисарова.
Разбирайки за настояването да има делегатско събрание, на което Гуцанов да бъде отстранен от Конгреса и от НС, Красимир Янков, който е депутат от Добрич, но продължава да е „заварено положение“ член на областното ръководство на БСП-Варна, яростно се възпротивил. Един от мотивите бил липсата на кворум, пише варненското издание.
Така Гуцанов, който често е бил повече в услуга на ГЕРБ, отколкото на БСП, оцеля, този път заради „симбиозата“ си с Красимир Янков, били категорични социалисти.
От скоро тихата вражда между Гуцанов и Янков се е преродила в „искрено, ала матросовско другарство“. Двамата вече са в явна „симбиоза“, разказват варненски делегати на форума.Очаква се от 14.30 часа в Клуба на Стопанския деятел Нинова да даде пресконференция, а от 18 часа е срещата ѝ с активисти и симпатизанти на БСП-Варна, с граждани и гости на морската столица.

Източник: http://epicenter.bg

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код