Иво Христов: "Фон дер Лайен ще налага Истанбулската конвенция, аз ще гласувам против нея!"


Сподели:
16 Юли 2019, Вторник

Тя бе издигната в нарушение на принципа на водещите кандидати, мотивира се още той


Считам, че председателят на ЕК трябва да бъде излъчван от представителите на европейските народи, а не от тесен кръг държавни ръководители и лобисти, пише евродепутатът от "БСп за България"

Ще гласувам ПРОТИВ кандидатурата на Фон дер Лайен за председател на ЕК. Това написа във Фейсбук евродепутатът от "БСП за България" и бивш шеф на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов.

Ето пълния текст на изявлението му:

Ще гласувам ПРОТИВ кандидатурата на Фон дер Лайен за председател на ЕК.
Тя бе издигната от Европейския съвет в нарушение на принципа на водещите кандидати, с което на ЕП бе отредена второстепенна роля. Считам, че председателят на ЕК трябва да бъде излъчван от представителите на европейските народи, а не от тесен кръг държавни ръководители и лобисти, чиито договорки стесняват свободния избор на европейските депутати.

В писмото си до социалистите и демократите г-жа Фон дер Лайен заявява намерение ЕС да възприеме и наложи Истанбулската конвенция. Намерението е в разрез с решение 13/2018 на КС на РБългария. Опитът повторно да се наложи един спорен и несъответстващ на Конституцията ни акт е неприемлив.

Най-сетне, въпреки изобилието от добри идеи, заимствани от програмата на социалистите, писмото на Фон дер Лайен не съдържа стратегия за затваряне на данъчните убежища, в които изтича богатството на европейските народи под формата на избегнати данъци.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код