МРРБ: "Пречиствателната станция за питейни води на Перник и региона се модернизира с над 3.6 млн. лв"


Сподели:
17 Юли 2019, Сряда
Средствата са отпуснати по силата на заемно споразумение със Световна банка по „Проект за развитие на общинската инфраструктура“

Пречиствателната станция за питейни води Студена - Перник ще бъде ремонтирана с над 3.6 млн. лв. Средствата са отпуснати по силата на заемно споразумение със Световна банка по „Проект за развитие на общинската инфраструктура“, по който МРРБ работи, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Предвижда се модернизиране на основни съоръжения и оборудване при непрекъсната експлоатацията на пречиствателната станция. В резултат от инвестицията ще се повиши енергийната ефективност на съоръжението. Дейностите по модернизация трябва да приключат до края 2019 г.

Рехабилитацията на стената на яз. „Студена“ започна през юли месец 2017 година в условия на непрекъсната експлоатация, без източване на язовира, като част от дейностите са под вода. Използваните методи са нови за България и се разчита на водолази, за да се гарантира непрекъснатото водоснабдяване на близо 100 000 потребители в област Перник, включително индустриални.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Новините, Здраве

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код