Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за кмет на Пловдив


Сподели:
22 Юли 2019, Понеделник
Граданачалникът ще си направи самоотвод на започващите вътрешни номинации на ГЕРБ

До това негово решение се е стигнало, защото след осем години начело на града, има нужда от почивка. По думите му, по време на двата му мандата, Пловдив се е променил така, че всеки да може да намери своето място в него.

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за кмет на Пловдив.

Това обяви той пред журналисти днес.

До това негово решение се е стигнало, защото след осем години начело на града, има нужда от почивка. По думите му, по време на двата му мандата, Пловдив се е променил така, че всеки да може да намери своето място в него.

Иван Тотев каза още, че ще си направи самоотвод на започващите вътрешни номинации на ГЕРБ за кмет на Пловдив, но ще продължава да работи за ГЕРБ.
Той е и общински лидер на партията.


На последният конгрес на ГЕРБ в изказването си пред делегатите Борисов публично разкритикува работата на кмета на Пловдив Иван Тотев. Лидерът на ГЕРБ каза, че на предишното събиране на актива на ГЕРБ преди европейските избори е говорил за "сините и червените лампички", които трябва да светнат на хората на ръководни позиции. "Някои не ме разбраха. Не разбраха и в Пловдив", заяви Борисов.

От доста време премиерът е в конфликт с кмета на Пловдив и в средите на ГЕРБ отдавна се говори, че той няма да е отново кандидат на партията за кмет на предстоящите местни избори.

Очевидно и самият Тотев е наясно с това, защото в навечерието на националното събрание лансира няколко имена като възможни кандидати за кмет на ГЕРБ в Пловдив между които и близкия до Борисов областен управител Здравко Димитров, с уговорката, че решението ще бъде взето от Борисов.


Иван Тотев е кмет на Пловдив от 2011 г., като беше преизбран на местните избори през 2015 г. след тежък балотаж срещу бившия градоначалник Славчо Атанасов с разлика от по-малко от 1500 гласа. Значителна част от отлива на подкрепа тогава се дължеше на решението на бившия районен кмет и областен координатор на ГЕРБ Здравко Димитров да се яви като независим кандидат на изборите.

Впоследствие Димитров бе назначен за областен управител на Пловдив с решение на Бойко Борисов. В момента името му се спряга неофициално като евентуален вариант за кандидат-кмет на ГЕРБ.

В понеделник започна и официалната кампания за номиниране на кандидатури в местните структури на ГЕРБ, като крайното решение се очаква да се вземе от централното ръководство на партията.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код