Асен Генов: "Мутрите се усетиха, че са изпуснали IT сектора"


Сподели:
25 Юли 2019, Четвъртък
Една фирма беше ликвидирана буквално за половин час
''Какви могат да бъдат целите може да каже извършителят или едно сериозно следствие, каквото в България не мисля, че тече разследване по този казус специално. Аз мога да коментирам видимата част на нещата, а не невидимата. Видимата част каква е? Една фирма беше буквално и де факто ликвидирана в рамките на половин час, може би. Отидоха едни момчета там, даже мисля, че бяха и без качулки, пакетираха във фолио опаковачно компютрите и ги изнесоха, с което на практика бизнесът свършва'', това заяви блогърът Асен Генов в предаване. Той отговори на въпроса на водещата Кулезич, който по същество касаеше евентуалните цели на хакерската атака срещу НАП.

''Аз бих повдигнал въпроса към жалките остатъци от журналистическата гилдия в България, особено разследващата, да проверят кои са конкуренти на фирмата TAD Group в България, да проверят дали има връзки с бившите служби на комунистическия режим, Държавна сигурност и така нататък, защото това е част от сценария. Ако искаме да имаме пълна картина защо една фирма беше унищожена по този начин, ние трябва да проследим дали има и такава връзка, а именно агентурна връзка или родово-следствена връзка към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност'', сподели мнението си Генов.

''Аз разговарях с няколко компютърни експерти в моя ''Контракоментар'', част от тях направиха сериозен софтуерен анализ на съдържанието на тези файлове. Общото убеждение е, че тези файлове не са източени с класическа хакерска атака. По-скоро експертното мнение се обединява масово, че тези файлове са били нерегламентирано копирани на друг компютър и оттам са изтекли в Интернет пространството. Министерство на финансите, господин Горанов: вие дължите отговор на този въпрос, шефката на НАП, която случайно била в отпуск, ако не греша, а и господин Константинов, Михаил Константинов от информационно обслужване, те дължат обяснение на българското общество тези файлове били ли са на компютър извън системата НАП и на чий служебен или личен компютър са били'', апелира Асен Генов.

Източник: m.fakti.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код