Нинова: "Правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на желаещите българи!"


Сподели:
26 Юли 2019, Петък

Държавата и правителството да поемат отговорност, след като не опазиха данните им, призова тяТрябва да се създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане, поясни лидерът на социалистите

Предлагаме Народното събрание да задължи правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на желаещите българи след атаката срещу НАП. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, предаде репортер

Нинова обърна внимание, че от вчера НАП публикува приложение, от което всеки може да провери дали са му изтеглени данните.

"От вчера до днес десетки хиляди са проверили и има такива. Правителството действа абсолютно неадекватно в тази ситуация. Ние поемаме следната инициатива. Смятаме, че трябва да се гарантира сигурността на хората, на сигурността им, държавата да си поеме отговорността, защото държава и правителството не можаха да опазят личните данни", обясни лидерът на БСП.

"Внасяме проект за решение, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяна на личните докуметни на онези българи, които поискат това и да създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане. Предлагаме това да се свърши в тримесечен срок. От понеделник започваме срещи с Нотариалната камара, висшия адвокатски съвет, търсим тяхното професионално мнение, за да гарантираме да няма злоупотреби на личните данни на хората“, каза още лидерът на социалистите.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код