Румънският вътрешен министър подаде оставка заради случаите с убити момичета


Сподели:
31 Юли 2019, Сряда
Румънският министър на вътрешните работи подаде оставка след убийствата на две момичета, престъпления, които възмутиха страната поради предполагаема неспособност на полицията да се справи

Николае Мога заяви че се оттегля, само шест дни след назначаването му и полагането на клетвата, като се има предвид, че полицията трябваше да представи доклада за полицейската намеса и разследването по случая на Александра по-късно през същия ден.

Александра Мачесану, 15-годишно момиче от село Доброславени, окръг Олт, изчезва на 24 юли, след като заминава за Каракал на автостоп. Тя е отвлечена, пребита и изнасилена и въпреки, че три пъти се обажда на спешния номер 112, полицията не успява да я намери и спаси и момичето е убито от похитителя.

66-годишният мъж, заподозрян за убийството е задържан от полицията и признава пред прокурори за убийството на Александра Макасану, както и на друга млада жена, 18-годишната Луиза Меленку, която е в неизвестност от средата на април 2019 г.

Подалият оставка министър коментира, че неговото решение "трябва да се разглежда като ново начало за вътрешното министерство".

Шефът на националната полиция в Румъния бе уволнен в петък на фона на критиките, че миналата седмица полицията е трябвало да открие 15-годишното момиче, след трите обаждания на спешния телефон.


В категории: Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код