Наесен Варна става домакин на Международния фестивал за късометражно кино “In the palace”


Сподели:
31 Юли 2019, Сряда
Тази година фестивалът ще се проведе във Фестивален и Конгресен център - Варна в периода 19 - 26 септември

За първи път Варна ще бъде домакин на цялото събитие и съпътстващите го програми - прожекции, професионални конференции и срещи с индустрията, питчинг сесия, изложба, както и музикалния фестивал “In the palace”.

Стана ясна и официалната селекция от късометражни филми от България и света, които ще бъдат представени в рамките на 16-ото издание на престижния кино форум. Селекционната комисия на фестивала получи над 3000 филма, като от тях се спря на 144 заглавия от 41 държави, които ще се състезават за приза на “In the palace” . Сред тях попадат 63 игрални, 49 анимационни, 18 документални и 14 експериментални късометражни филма.

Сред селектираните филми има и 20 български заглавия. Организаторите напомнят, че най-добрите късометражен игрален и анимационен филм от международната селекция, както и победителят в националната надпревара ще имат възможността директно да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите за престижните награди Оскар в съответната категория на 92-рото връчване на наградите през 2020 г.

Tова признание и тази възможност са без аналог в историята на българската филмова индустрия и нареждат “In the palace” до фестивали като Сънданс, Берлинале, както и знаменитите премии „Гоя“, „Сезар“, кино събитията в Клермон-Феран, Локарно и други от този ранг.

Източник: moreto.net

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код