Борис Джонсън с първо изборно поражение


Сподели:
02 Август 2019, Петък
Мнозинството му в парламента сега е само с един представител

Новият британски премиер Борис Джонсън вчера понесе първото си изборно поражение, след като неговата Консервативна партия загуби частичните парламентарни избори в Брекон и Радноршър в Уелс, съобщиха Франс прес и Reuters.

Според официалните резултати кандидатът на проевропейската партия Либерални демократи Джейн Додс е победила кандидата на Консервативната партия Крис Дейвис с 13 826 срещу 12 401 гласа.

Така парламентарното мнозинство на управляващите консерватори беше сведено до само един глас, което усложнява стратегията на Джонсън за Brexit, отбелязва АФП.

В изказване тази сутрин, след като нейната победа беше обявена в ранните часове, Додс веднага призова Джонсън да изключи опцията за Brexit без сделка.

„Първият ми акт като ваш депутат, когато пристигна в Уестминстър, ще бъде да намеря г-н Борис Джонсън, където и да се крие, и да му кажа високо и ясно: Спрете да играете с бъдещето на нашите общности и изключете всяка възможност за Brexit без сделка сега", каза тя.

Загубата оставя правителството с подкрепата на 319 депутати в Камарата на общините, включително от партията DUP, докато опозиционните партии вече имат 318 представители.

Източник: economic.bg

В категории: Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код