Откриха най- голямото арт изложение в България - Международния панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.


Сподели:
05 Август 2019, Понеделник
С концерт- спектакъл на Ария България, Ансамбъл „Варна“ и дуетът Мария и Боян тържествено бе открит 23-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.


Водещият на официалното откриване даде думата на Георги Венин- представител на Община Варна, който от името на Кмета на Община Варна поздрави присъстващите.

След това думата бе дадена на Веселина Савова- Председател на Асоциация „Булгарика“, по чиято идея се организира панаира.

Международният панаир на занаятите и изкуствата„Булгарика“ се провеждаежегодно, от 1 до 21 август в Морската градина на Варна.

За 23години във Варна са представени стотици български автори. Оттук е тръгнало създаването и развитието на съвременни занаятчийски школи.

Съчетаващ в себеси традициите и съвремието в изкуството, Международният Панаир на занаятите и изкуствата„Булгарика“, е място за изява на едни от най-добрите автори в областта на изящното и приложно изкуство, художествените занаяти, музиката.

Организатор на събитието е Асоциация„Булгарика“ чиято мисия е съхранението и развитието на българските занаяти и изкуства. Асоциация„Булгарика“ реализира културни проекти близо 25 години.

След официалната част на откриването, прозвуча химна на България. След което беше изпълнен и химна на панаира- Боянският майстор, който беше изпят от МарияДимитрова от Ария България.

След това, концертът продължи с изпълненията на Ария България, Ансамбъл Варна и дуетът Мария и Боян.

Източник: vlastta.com

В категории: Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код