Арх. Христо Генчев: "Ларгото е най-голямата ми гордост, вандали ежедневно го трошат"


Сподели:
06 Август 2019, Вторник
Архитектът е категоричен, че проектът му е изпълнен точно

Той допълни, че за да се избегне карането на скейтборд и преминаването на камиончетата, от общината са решили да сложат естетически саксии с цветя около куполите
Арх. Христо Генчев, който е автор на визията на ларгото, е категоричен, че проектът му е изпълнен точно, но вандали ежедневно го трошат. За изпочупените плочки той обвини скейтбордистите и камиончетата на общината, които минават всеки ден от там.

"Виждате колко хубаво стана. От сто проекта в цял свят, това е една от най-големите ми гордости. Освен това имам сантимент към мястото, тъй като тук преди повече от 50 години са се запознали моите родители", коментира  архитектът.

Той допълни, че за да се избегне карането на скейтборд и преминаването на камиончетата, от общината са решили да сложат естетически саксии с цветя около куполите. Арх. Генчев се надява те да спрат вандалите. За счупените плочки той е категоричен, че трябва да заплатят застрахователите. На въпрос, как ще се намерят извършителите, архитектът бе категоричен, че имало начин да се открият и даде за пример ПТП, при което се знае кой е виновният.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код