Уволнената медицинска сестра: "Вицепрезидент на КНСБ ми каза да си затварям устата. Той: Лъжа е!"


Сподели:
06 Август 2019, Вторник
Явно съм неудобна за началниците си. Бях уволнена от работа, защото предизвиках множество проверки в Токуда болница, в която работех. В лечебното заведение имаше много нередности

Явно съм неудобна за началниците си. Бях уволнена от работа, защото предизвиках множество проверки в болницата, в която работех. В лечебното заведение имаше много нередности. Това каза уволнената медицинска сестра Мая Илиева

„Д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ, ми се обади по телефона и ми каза да си затварям голямата уста, защото лично ще се погрижи да не работя повече в болницата. Каза още да спра веднага. По-късно д-р Кокалов заяви пред премиера Борисов, че не ме познава“, сподели тя.

Самият Кокалов отрече да е изричал подобни думи. Освен това се закани да я съди за клевета и затова, че уронва името му. „Ако имаше познанията, г-жа Илиева, щеше да знае, че нямам правомощия да уволнявам когото и да било. Аз съм я защитавал. Не е имало такъв разговор. Това са нейни измислици. Ще се наложи да го докаже в съда. Тя заплаши мен и КНСБ чрез публикации в социалните мрежи. Организацията има ръководни органи и тя трябваше да дойде и да потърси подкрепа. Централна подкрепа на протеста на медицинските сестри няма. Г-жа Илиева прави протест през социалните мрежи“, сподели д-р Иван Кокалов във включване по телефона.

Илиева предложи с д-р Кокалов да се явят на детектор на лъжата, за да се установи дали лъже. Тя уточни, че той и КНСБ са разрешили на директора на болницата да я уволни.

Тя призна, че е снимала любителско клипче в момент на реанимиране на пациент, за да подкрепи сигналите си до институциите. На въпрос дали това не е нередно, тя заяви, че никъде не е посочено изрично, че е забранено.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Здраве

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код