Майката на загиналото в аквапарка момче: "Сблъскали са се глава в глава с неговия приятел"


Сподели:
09 Август 2019, Петък
Снощи аквапаркът отново е работил, въпреки тежкия инцидент

"Спасителят може да го е увредил, защото го е сграбчил след инцидента. Децата бяха на почивка заедно, а всички са 18-годишни", допълни тя.

Вчера 18-годишно момче е загинало при спускане от водна пързалка в аквапарк в Приморско. Друг негов приятел е ранен.

Загиналият младеж е Станислав Гонев от старозагорското село Кирилово. Той е ученик на Строителната гимназия в Стара Загора, следващата учебна година е била последната му и го е очаквал абитуриентски бал.

"Сблъскали са се глава в глава с неговия приятел. Той не е паднал при спускането, каквато информация имаше", разказа пред камерите на Нова телевизия майката на загиналото момче.


По думите на бащата, второто момче, което е без сериозни наранявания, казал, че сам се е пуснал по пързалката без да изчака.

Първо казали на родителите, че детето им е паднало от 2 метра. После разбрали, че това не е така, а един от спасителите веднага го е грабнал и потърсил медицинска помощ.

„Може спасителят да го увредил“, смята майката. „Децата бяха с приятели на почивка. 18-годишни са. Никой не ни се обади. Държахме връзка с приятелите. Дори от болницата не ни се обадиха. Телефонът, който е на сайта, не ни отговориха“, добави тя.

Ако е имало човек отгоре на пързалката, който контролира движението, това нямаше да се случи, казаха пък приятели на загиналия Станислав Гонев. Той учел в гимназията по строителство в Стара Загора, догодина щял да е абитуриент.

Двамата младежи, които се сблъскват на пързалката, са от Стара Загора. Били са на квартира в Китен, но идват в Приморско при свои приятели, за да отидат в аквапарка. Там се спускат по една от най-екстремните атракции - пързалката цунами, но се сблъскват в средата на улея. И двамата получават тежки наранявания, но на път за болницата, едното умира.

Другото момче е прегледано и освободено за домашно лечение. Иззети са видеозаписи от камерите в аквапарка, разпитват се свидетели. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

В съобщение на полицията беше посочено, че аквапаркът е затворен. Оказва се, обаче, че снощи след 20 ч. не е бил затворен, не е имало и полицейски лепенки.

Около 20.30 ч. там дори започнали да влизат хора, защото там се оказало, че има и лятно кино.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код