Сърбия завърши първия участък от „Турски поток“ през територията си


Сподели:
13 Август 2019, Вторник
Западната ни съседка работи по проекта, въпреки че все още в България не се прави нищо

Share 
Завършен е първият участък от 403-километровия участък от газопровода „Турски поток“. Сръбски медии, цитирани от ТАСС, съобщават, че тръбата от българската граница до град Чуприя е готов. В момента се работи по изграждането на втория сегмент – до река Дунав. Общо трябва да бъдат изградени четири участъка. Плановете са целият газопровод да бъде завършен до края на годината.

При строителството на втория участък ще бъдат използвани над 50 хил. тона тръби.

По-рано министърът на минното дело и енергетиката на Сърбия Александър Антич заяви, че около половината от тръбите, необходими за изграждането на сръбския участък от газопровода „Турски поток“, вече са пристигнали в страната.

Сърбия започна строителни работи по своя газопровод, без да чака да приключи работата по българския участък. Засега той е блокиран от КЗК и съда заради обжалване на процедурата за избор на изпълнител.

На 5 март сръбската енергийна агенция одобри строителството да започне през април. Изграждането на газопровод в Сърбия от границата с България до границата с Унгария е съвместното предприятие на руската „Газпром“ и „Сърбиягаз Газтранс“. Сръбският участък на „Турски поток“ ще започне да доставя газ до края на април 2020 г.


В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код