Екатерина Захариева се среща с японския външен министър


Сподели:
13 Август 2019, Вторник
Външният министър на Япония Таро Коно пристига на посещение у нас по покана на вицепремиера Екатерина Захариева. Двамата ще имат среща на четири очи, след което ще се проведат и пленарни разговори. Таро Коно ще има среща и с министър-председателя Бойко Борисов.

Преди официалните срещи външният министър на Япония и Екатерина Захариева ще разгледат храм-паметника „Александър Невски“ и църквата „Света София“. Посещението на японския външен министър е по повод тройния юбилей в българо-японските двустранни отношения - 110 години от началото на официалните двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от възстановяването им.

Миналата година на посещение у нас дойде и японският премиер Шиндзо Абе - първата визита на японски министър-председател в Българиs. Тогава Абе дойде с многобройна бизнес делегация и заяви интерес за японски инвестиции у нас. На 17 юли 2018 г. беше подписано и Споразумението за свободна търговия между Япония и Европейския съюз, с което беше създадена зона за свободна търговия, обхващаща 600 милиона души. Близо 250 български компании правят директен износ на своя продукция за Япония


В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код