Петиция срещу Борис Джонсън набра 1 милион подписа


Сподели:
29 Август 2019, Четвъртък
Британци се обявиха срещу спирането на работата на парламента през септември

Тя беше стартирана часове, след като премиера поиска от кралицата да отмени заседанията от началото на септември до средата на октомври, с което се ограничават способностите на народното събрание, да отложи Брекзит

Повече от 1 милион британци се подписаха в петицията срещу спирането на работата на парламента през септември, пише АФП, предаде БГНЕС.

Петицията беше стартирана часове, след като премиера Борис Джонсън поиска от кралица Елизабет Втора да отмени заседанията от началото на септември до средата на октомври, с което се ограничават способностите на народното събрание, да отложи Брекзит.

Подобна петиция трябва да събере 100 хиляди подписа, за да предизвика дебат в парламента, който е по-скоро символичен.

Петиция за отмяната на Брекзит събра 6,1 милиона подписа по-рано тази година.

Това не промени с нищо плановете на правителството. Борис Джонсън се закани, че ще извади страната от Европейския съюз на 31 октомври, независимо дали има сделка за условията на раздялата или не.

В референдума от 2016 г., който подкрепи Брекзит, резултатите бяха 17,4 милиона “за” напускане на ЕС и 16,1 милиона “против”.

Проучване на YouGov в сряда показа, обаче, че 47 процента от британците не одобряват хода на Борис Джонсън да отмени парламентарните заседания. В подкрепа на идеята се изказват 27 процента, а 26 процента казват, че нямат мнение по въпроса.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код