Бразилският президент изтри обидния си коментар за Брижит Макрон


Сподели:
29 Август 2019, Четвъртък
Бразилецът изглежда смекчи тона, като прие обещаната от Г-7 помощ за борба с пожарите. Вчера обаче той отново повиши напрежението, като поиска от Макрон да се отрече от свои думи, омаловажаващи бразилския суверенитет върху Амазония

Бразилският президент Жаир Болсонаро изтри от Фейсбук обиден коментар по адрес на френската първа дама Брижит Макрон, предаде Франс прес,цитиран от Дарикнюз.

Агенцията отбелязва, че това е станало в контекста на дипломатическа криза между Бразилия и Франция.

"За да бъде избегнато лошо тълкуване, коментарът бе изтрит от социалната мрежа", съобщи пред журналисти говорителят на Болсонаро, Отавио до Рего Барос.

В неделя бразилският президент коментира пост във Фейсбук, осмиващ външния вид на 66-годишната съпруга на френския му колега Еманюел Макрон:

"Не унижавайте човека, ха-ха-ха", написа Болсонаро, имайки предвид Макрон, с когото преди това влезе в словесен конфликт заради пожарите в Амазония.


Във вторник бразилският президент изглежда смекчи тона, като каза, че страната му е готова да приеме обещаната от Г-7 помощ в размер на 20 милиона долара за борба с пожарите, която първоначално отказа. Вчера обаче Болсонаро отново повиши напрежението, като поиска от Макрон да се отрече от свои думи, в които бил омаловажил бразилския суверенитет върху Амазония.

Бразилия, където се намират над 60 процента от най-голямата тропическа гора на планетата, е особено чувствителна по този въпрос.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код