Германската армия остана без обувки


Сподели:
29 Август 2019, Четвъртък
Причината е "ограничената производствена мощност" на икономиката
Причината е "ограничената производствена мощност" на икономиката


Въоръжените сили на Германия се сблъскват с проблеми със снабдяването - Бендусверът остана без обувки, пише авторитетното издание Die Welt.

Според вестника снабдяването на Бундесвера се намира в плачевно състояние. Причината за липсата на обувки е "ограничената производствена мощност на икономиката". Първоначалните планове на Бундесвера са били военнослужещите от цялата армия да получат нови обувки до края на следващата година.

Поради проблемите, обаче, пълната подмяна на обувките на личния състав ще бъде завършена към края на второто тримесечие на 2022 г., съобщава министерството на отбраната в отговор на зададен въпрос.

От военното ведомство обясняват, че от стандартния комплект от три чифта обувки - два зимни и един летен, е раздаден само един чифт зимни обувки, и то 160 000 чифта, при обща численост на военнослужещите от 183 00, уточнява изданието. С летни обувки са осигурени едва 31 000 войници. При това подмяната на обувките е била предвидена още през 2016 г.

"Самолетите не летят, танковете не вървят, оръдията не стрелят. Снабдяването на Бундесвера е в плачевно състояние. Оценката "условно готова за отбрана" за армията ни е напълно справедлива", пише авторът на материала.

Новият министър на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер също обърна внимание на проблемите на армията с материално-техническото снабдяване и заяви че военнослужещите трябва да бъдат снабдени "с най-съвременното и надеждно снаряжение", отбелязва изданието.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код