Прокуратурата: "МОСВ да провери горят ли ТЕЦ-овете отпадъци"


Сподели:
04 Септември 2019, Сряда

Повод за инициативата на Цацаров е сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества.
Проверката трябва да бъде в "Топлофикация - Перник" АД, ТЕЦ " Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация - Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД.

Указано е извършване на проверка на място от МОСВ за спазване изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците.

В разпоредената проверка от прокуратурата към МОСВ се цели да бъдат установени:

- издадени разрешителни за съхранение и горене и всички други необходими документи за осъществяване на производствената дейност на топлофикационните дружества;

- вида и количеството съхранявани и използване за горене отпадъци от всякакъв вид и съответствието им с документацията на дружествата и

- замърсяване на околната среда включително и чрез измервания и проби на място, както и наличие в резултат на това на опасност за здравето на хората.

Цацаров е указал на вътрешния министър Младен Маринов да полицията да помага на органите на МОСВ при инспекциите на място. Срокът на проверката е  1 месец.

Източник: news.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код