Първите пиано стълби в Пловдив ще озвучават Малката главна до края на септември


Сподели:
04 Септември 2019, Сряда
Инсталацията като пиано стълби на Малката главна в Пловдив, ще остане до края на септември. Те се намират в подлеза на бул. “6-ти септември” посока Пешеходния мост и са готови за всеки желаещ, който иска да създаде звуци, преминавайки през подлеза.

Стълбите като пиано са част от проект Inspire Plovdiv към програмата на Европейска столица на културата, който показва как стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Те могат да бъдат приложени към всяко стълбище в подлези, молове, метростанции, музеи и центрове в различни градове. Създаден, за да стимулира и забавлява, Inspire Plovdiv, нарежда Пловдив до градове като Милано, Сан Франциско, Стокхолм.

Организаторите от Beehive във Варна си поставят за цел да покажат как чрез дизайн и иновация се променям сивото ежедневие и кара хората да спрат поне за малко, за да творят.

Разбира се проекта както позитиви привлича и недоволството на някои магазини и собственици на бизнес в близост до арт инсталацията, което доведе до възможност всеки да има достъп. Така при смущение може да бъдат намалени до минимум. Това е социална инициатива и целта е да бъде приятна за всички като въвлича и предоставя контрол от всеки.

Повече информация, може да намерите на страницата: https://www.facebook.com/inspirebeehive/

Източник: vlastta.com

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код