Ковачева положи клетва като омбудсман, обеща да защитава правата на гражданите


Сподели:
05 Септември 2019, Четвъртък
Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното събрание. Това се наложи след като досегашният тотуляр на поста Мая Манолова подаде оставка и се впусна в надрепавата за местните избори наесен за кмет на София

Ковачева ще заема поста докато НС не насрочи процедура за избор на нов омбудсман. Досега Ковачева бе заместник на Манолова в институцията.

След като положи клетва тя поясни,че прави това със съзнанието, че поема голяма отговорност. Основата задача пред нея пък била да с егрижи за правата на гражданите и да се бори срещу посегателството върху тях. "Омбудсманът трябва да е там,м където са проблемитена гражданите", каза Ковачева пред депутатите и поясни, че с всички сили ще защитава принципите на конституцията, в които всички хора се раждат с равни свободи и права. Тя заяви, че ще разчита на сътрудничеството на институциите, особено на НС, тъй като омбудсманът може да посочи проблемите, но институциите имат правомощията да ги решат. Ковачева даде да се разбере, че ще заложи на приемствеността  и обеща да бъде активна и безпристрастна.

Източник: monitor.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код