Президентът на Сирия подписа указ за всеобща амнистия


Сподели:
16 Септември 2019, Понеделник
Амнистията засяга престъпления, извършени преди 14 септември тази година

Президентът на Сирия Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия в страната за престъпления, извършени преди 14 септември тази година, по-специално смъртното наказание ще бъде заменено с тежък труд, съобщи пресслужбата на сирийския лидер в неделя, цитирана от РИА Новости

Според указ, публикуван от сирийската агенция SANA, общата амнистия обхваща престъпления, извършени преди 14 септември 2019 г., а в някои случаи предвижда смекчаване на наказанието.

Например „смъртното наказание се заменя с доживотен тежък труд“, гласи една от разпоредбите на указа. Съответно, вместо доживотен тежък труд, тези, които попадат под амнистията, ще полагат тежък труд в продължение на 20 години, а вместо доживотен затвор осъдените ще излежат 20 години.

Също така, според постановлението, смъртно болните осъдени, които са достигнали 75-годишна възраст към момента на подписване на постановлението, са напълно освободени от всяко наказание. Конкретни случаи ще бъдат разгледани от специално сформирани комисии.

Отбелязва се, че амнистията ще засегне онези, които са избягали от правосъдието, само ако доброволно се предадат на властите в рамките на максимум три месеца от датата на публикуване на указа.

Източник: faktor.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код