Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон


Сподели:
18 Септември 2019, Сряда
Домът им е опасен за живеене, тъй като са разрушени основни носещи стени

Инцидентът стана към 07.30. Чухме страшен удар. Аз спях на долния етаж и изведнъж купчина камъни се стовариха върху мен. Едва се измъкнах, разказа една от потърпевшите

Вчера цистерна се вряза в къща и рани двама в Борован.


Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща вчера се вряза цистерна, остава без дом. Експерти от общината направиха оглед и констатираха, че сградата е потенциално опасна, защото са разрушени основни носещи стени. Хората все още са в шок и не знаят как ще се справят с проблема. В предаването „Здравей, България” на Нова телевизия, кметът на Община Борован Десислава Тодорова заяви, че на потърпевшите ще им бъде предоставен временен фургон, в който да живеят.

„Инцидентът стана към 07.30. Чухме страшен удар. Аз спях на долния етаж и изведнъж купчина камъни се стовариха върху мен. Едва се измъкнах. Уплашихме се като разбрахме, че става въпрос за цистерна”, разказа една от потърпевшите.

По време на инцидента е пострадал и пешеходец, който е вървял по тротоара. Цистерната е превозвала перилни препарати.

„Разговарях с директора на пожарна безопасност. Очакваме до края на деня да бъде предоставен временен фургон, в който семейството да се настани. Ще внеса и предложение семейството да получи еднократна помощ”, заяви кметът Десислава Тодорова.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код