Борисов откри Пловдивския панаир заедно с посланик Макаров и руския зам.-министър Бочарова


Сподели:
23 Септември 2019, Понеделник
Премиерът и официалните лица посетиха палатата на Руската федерация, партньор на изложението

Искам да поздравя всички участници. Това, което държавата е било необходимо да направи, мисля че организаторите го знаят, сме го направили. Това каза в приветствието си на официалната церемония по отриването на Пловдивския панаир премиерът Бойко Борисов.Министър-председателят откри Пловдивския панаир в компанията на руския посланик Анатолий Макаров, както и руския заместник-министър на образованието Наталия Бочарова.

Преди това той инспектира реставрацията на Епископската базилика на Филипопол, финансирано с помощта на Фондация "Америка за България". И по този повод пред павилиона на Русия се пошегува: "Досега бях с американците, а сега с руския посланик. Да не вземем пак да ги объркаме."

До него беше и собственикът на Панаира Георги Гергов.

"Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента", заяви Борисов и изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет.

Премиерът акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори.

Той посочи, че в момента имаме ръст на икономиката от 3,5 на сто, а всички световни агенции повишават кредитния рейтинг на България. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната, откриват се нови и нови работни места, и то високо технологични, и неслучайно партньори на Панаира говорят само за развитие и то в сферата на иновациите и новите технологии, каза още Борисов.

По думите му на тези изложения се подписват десетки договори, развиват се и много партньорства.

Нови изделия и технологии ще бъдат показани в пет изложби - „Ауто сити Пловдив“, Машиностроене“, „Стройтех“, „Енеко“ и „Инфотех“. Ще има и Седмица на дигиталните технологии с 13 безплатни конференции, над 200 лектори, експозиции и шоу, кариерна зона и работилница за деца.


В рамките на деловата програма ще се състои форум „Научно-техническо и образователно сътрудничество между Русия и България: глобален алианс”, организиран от Министерство на науката и висшето образование на Руската федерация. Ще се състои и конференция „Нови печеливши бизнес модели и иновации в съвременната журналистика“.

Премиерът и официалните лица посетиха палатата на Руската федерация, партньор на изложението.


Международният технически панаир, най-старото индустриално изложение в България, посреща тази година близо 600 фирми от 34 държави и демонстрира трансформациите в бизнеса, които ще предопределят неговото развитие. Основни акценти на изложението са дигитализацията, киберсигурност, енергийната ефективност, хибридна техника и зелена икономика.

Преди откриването на Панаира министър -председателят посети ранно християнската базилика в Пловдив, разгледа реновирания централен площад и новата художествена галерия "2019".

Източник: http://epicenter.bg

В категории: България, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код