Грета Тунберг е използвана за да всява страх, смята премиерът на Австралия


Сподели:
26 Септември 2019, Четвъртък
Екоактивистката е манипулирана, намекна той

В речта си пред ОС на ООН Морисън отбеляза, че Австралия се придържа към ангажиментите в Парижкото споразумение

Австралийският премиер Скот Морисън отхвърли критиките срещу политиката за климата на неговата страна и намекна, че младата шведска активистка Грета Тунберг е манипулирана, предаде Франс прес.

В речта си вчера пред Общото събрание на ООН Морисън подчерта, че Австралия се бори срещу климатичните промени и отхвърли "всяка инсинуация, твърдяща противното".


Австралийският премиер намекна, че Тунберг, тийнейджърката, вдъхновила стотици хиляди младежи да поискат от световните лидери радикални действия за справяне с климатичното затопляне, е използвана от някои хора, за да всява паника.

Вчера тийнейджърката беше определена като един от четиримата носители на наградата Right Livelihood Award 2019 г., известна като алтернативната Нобелова награда на Швеция "за вдъхновяващи и силни политически искания за спешни действия в областта на климата, съобразени с научните факти".

Морисън каза, че страната му е отговорна само за 1,3 процента от световните емисии на парникови газове и че е приела план за климата, възлизащ на 3,5 милиарда австралийски долара (2,1 милиарда евро). Той добави, ч за климата за намаляване до 2030 г. на емисиите си с между 26 и 28 процента спрямо нивото от 2005 г.Той увери, че Големият бариерен риф, част от световното наследство на ЮНЕСКО, е "здрав и устойчив", въпреки че в края на август австралийска правителствена агенция обяви, че е в лошо състояние заради затоплянето на водите.

Според Международната агенция по енергетика, със своите 25 милиона жители и зависима от горенето на въглища икономика, през 2016 г. Австралия е била втора в класацията на най-големите замърсители на планетата по количество емисии на глава от населението след Саудитска Арабия.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код