Остава критично състоянието на единия работник, пострадал в ТЕЦ „Марица Изток 1”


Сподели:
01 Октомври 2019, Вторник
Вторият е претърпял операция и вече е в съзнание

По-младия пострадал е в кома. По-възрастният пациент претърпя по спешност операция, имаше фрактура на черепните кости, които проникваха в мозъка, заяви д-р Петко Михайлов от УМБАЛ „Стоян Киркович”, оперирал пострадалите

Остава критично състоянието на единия от двамата работници, които пострадаха по време на ремонт на помпена станция в ТЕЦ „Марица Изток 1”. Двамата мъже са на 42 г. и 52 г. Първоначално са приети за лечение в болницата в Гълъбово, но по-късно са преместени в Университетската болница в Стара Загора.

"Състоянието на по-младия пострадал е още тежко. Той е в кома. По-възрастният пациент претърпя по спешност операция, имаше фрактура на черепните кости, които проникваха в мозъка. Състоянието му е задоволително. Това заяви пред Нова телевизия д-р Петко Михайлов от УМБАЛ „Стоян Киркович”, оперирал пострадалите.

"Пострадалите са извършвали инспекция на шахта за битови отпадъци, преди това не е имало индикации, че е опасно. Не са паднали от цялата височина на шахтата, а са били вътре при вдишването на опасните газове", каза още инженер Бележков, представител на „ЕЙ И ЕС Гълъбово”.

"Анализът не е показал високо съдържание на сероводород. Следим изключително внимателно състоянието на пострадалите, ще покрием всички разходи за лечението им", разкри още той.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код